Inspiration

Sådan laver du den bedste håndbryg

At stå et roligt øjeblik og med nænsom hånd brygge en kop kaffe, er for mange et af dagens højdepunkter. Med hådbryg, pour over, via tragt - ja, kært barn har mange navne - er du herre over hele processen og kan på den måde få præcis det resultat, som du ønsker. Håndbrygget kaffe kan være den mest enkle og nemmeste måde at brygge en aromatisk og smagfuld kop kaffe til dig og dine gæster. Men det kan også være en kompleks og eksperimenterende tilgang til kaffens forunderlige verden af smagsnuancer, hældeteknikker og brygmetoder.

Der er enkelte justeringer afhængig af, hvilken tragt du bruger. I denne opskrift bruger vi en V60 tragt.

Du skal bruge:

  • Friskmalet kaffe
  • Tragt, fx V60
  • Filter
  • Kop eller kande
  • Kogende vand
  • Vægt

 

Fremgangsmåde:

  1. Sæt filteret i tragten og skyl efter med kogt eller varmt vand. Det gør du for at fjerne eventuel støv samt smagen fra filteret.
  2. Mål bønnerne i forholdet 7 gram pr 1,5 dl
  3. Mal bønnerne mellemkværnet
  4. Hæld kaffen i filteret i et jævnt lag. Det er vigtigt, at kaffen ligger jævnt, så vandet har samme gennemløbstid.
  5. Start maskinen og nyd duften

keyboard_arrow_up