Opskrift

Koldbrygget kaffe

De fleste mennesker hader kold, bitter kaffe - men det er slet ikke den slags kold kaffe vi serverer her. Koldbrygget kaffe er en helt anden smagsoplevelse, da der i stedet er tale om lækre kaffebønner, der er kværnet og derefter får lov at ligge i koldt vand i mere end 16 timer.

Når du har testet din tålmodighed og ventet de 16 timer og filtrerer din kaffe, er resultatet en rundere og mildere kaffe, end du ellers oplever med din normale bryggemetode.

Rigtig god fornøjelse!

Ingredienser:

  • Ca. 50 g hele kaffebønner

  • 1 liter koldt vand

  • 1 stempelkande

  • Evt. 1 dl fløde ved servering

Har du ikke en kaffekværn, kan du frem for hele kaffebønner bruge formalet kaffe. Så skal koldbryggen sigtes gennem et filter efter de 16 timer.

Fremgangsmåde:

  1. Kværn bønnerne groft og hæld dem i stempelkanden
  2. Tilsæt koldt vand op til metalringen (ca. 800 ml)
  3. Rør rundt i kaffen
  4. Sæt film på stempelkanden og sæt den i køleskabet i 16 timer
  5. Efter 16 timer sætter du stemplet på og trykker i bund
  6. Server med isterninger, eventuelt fløde og/eller sirup

Uden stempelkande

Har du ikke en stempelkande, kan du sagtens stadig lave koldbrygget kaffe

  1. Kværn kaffebønnerne mellem-grov
  2. Hæld 800 ml vand og kaffe i en beholder med låg
  3. Lad det trække natten over i køleskabet
  4. Si det gennem et kaffefilter inden servering.
keyboard_arrow_up