Opskrift

Isterninger af kaffe

En dejlig kold iskaffe, der klirer på grund af isterningerne i glasset - det er lyden af sommer. Det er bare ærgerligt, hvis drikken bliver for tynd, inden man er færdig, på grund af de mange isterninger. Men heldigvis er løsningen utrolig simpel: isterninger af kaffe - kulde og lidt ekstra smag tilføjes i et stille og roligt tempo, mens du bare skal slappe af med benene oppe. 

Ikke nok med at det er genialt til din iskaffe, er det også en måde, hvorpå du kan mindske dit spild på, for de isterninger vi anbefaler, at du laver, er af de kaffeslatter, som du ellers bare ville hælde ud i vasken. Ofte får vi brygget for meget, som bliver kedelig i kaffekanden. Hæld slatten i en frostpose, i fryseren og efter lidt tid har du isterninger. Laver du altid en perfekt afstemt mængde kaffe, kan du naturligvis også lave ekstra til netop det formål. Skal kaffesmagen i isterningerne være stærkere, kan du lave et stærkt bryg på stempelkande med en espresso kaffe.

Isterningerne er også gode i en gin og tonic med espresso eller espresso sunrise – begge lækre kaffedrinks til den danske sommer!

Et billede i en have med isterninger af kaffe og instantkaffe

Ingredienser 

  • Kaffeslatter
  • Isterningeposer eller -forme

 

Fremgangsmåde

  1. Hvis din kaffeslat ikke er minimum lillefingervarm, skal du lade den køle af først- 
  2. Hæld kaffen i isterningeposer eller -forme
  3. Frys og tag op efter behov
keyboard_arrow_up