Opskrift
Cold Brew med rom og popcorn
Kaffedrinks er lækre - og derfor har vi udviklet en række opskrifter, hvor du kommer rundt i det store smagsunivers. Her har vi kombineret Cold Brew, altså koldbrygget kaffe, med rom og popcorn. Det giver en let sød drink, der afbalanceres af lime og den intense kaffesmag. Vi har pyntet drinken med karamelliserede popcorn, som både gør den utrolig smuk og praktisk, da drinks og snacks går hånd i hånd.
Som den koldbryggede kaffe kan du både bruge vores Cold Brew, der er lavet på colombianske Fairtrade-certificerede bønner, vores økologiske og Fairtrade-mærkede Koldbryg eller du kan lave din egen lækre koldbrygget kaffe. Her skal du bare bruge kaffe, vand, en beholder og 16 timers tålmodighed.
Du kan både bruge vores Fairtrade-certificerede Cold Brew, vores eller lave din egen - her skal du bruge få ingredienser og 16 timers ventetid.
Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser:
-
0,5 dl hjemmelavet koldbrygget kaffe eller Cold Brew
-
4 cl popcornsirup
-
2 cl rom
-
0,5 dl sødmælk
-
1 lime
-
Isterninger
Popcorn til pynt
- 2 spsk rørsukker
- Popcorn
- Evt olie, hvis det ikke er mikrobølgepopcorn
Fremgangsmåde:
Drink
- Shake koldbrygget kaffe, sirup, rom og mælk
- Servér med isterninger, en skive lime og popcornpynt
Popcorn
- Pop popcorn enten i mikrobølgeovnen eller på komfuret i en gryde med olie
- Smelt 2 spsk rørsukker til gylden karamel på en pande
- Vend popcornene i karamellem hurtigt
- Fordel popcornene på et stykke bagepapir, så de ligger i et enkelt lag til afkøling
- Knækkes i passende stykker, når de er helt afkølet
Hvis du laver din egen koldbrygget kaffe, så læs med her:
Når du brygger din kaffe kold, træder kaffens smagsnoter særligt frem. Derfor kan du prøve at lave koldbryg med nogle forskellige typer kaffe, så du kan nyde kaffens store smagsunivers.
Prøv blandt andet:
Kenya AA: En karakteristisk kaffe med frisk syrlighed og smag af solbær og eftersmag af tørret frugt.
Etiopisk Sidamo: Med noter af tropiske frugter med en behagelig og afrundet smag af krydderier og mørk chokolade.
Etiopisk Yirgacheffe Herbloom: En sød og fyldig kaffe med noter af appelsin, abrikos og røde bær.
Etiopisk Sidamo Espresso: Med den typiske intensive citrusaroma, en kompleks og krydret smag med en tydelig frisk syrlighed i eftersmagen.
Nicaragua: En fyldig kaffe med en afbalanceret smag af mørk chokolade og lette noter af cognac.
Mexico Chiapas: En velafbalanceret økologisk kaffe med blød, frugtagtig syrlighed og subtile toner af mælkechon røget, krydret kaffe med noter og antydninger af mandarin.kolade.
Guatemala Asobagri: Blød, rund og sød økologisk kaffe med strejf af chokolade og mørke bær.
Colombia Kachalu: En meget aromatisk, sød og let frugtagtig kaffe med en rund smag af røde æbler og karamel. Noter af chokolade med mandler.
Sumatra Mandheling Aceh: En røget, krydret kaffe med noter og antydninger af mandarin.
Espresso Italian Roast: En kraftig og letrøget espresso med stor afstemt fyldighed og lang eftersmag af kakao.
Se vores store udvalg på www.peterlarsenkaffeshop.dk